Mediation

Is jullie huwelijk vastgelopen en zijn jullie het (nog) niet eens over de toekomst van jullie huwelijk? Mediation kan helpen om uit de impasse te komen waarin jullie huwelijk is beland.

De Vluchtheuvel heeft veel ervaring met het begeleiden bij huwelijksproblemen. In sommige huwelijken is een impasse ontstaan en is geen overeenstemming over het samen werken aan relatie d.m.v. relatietherapie. In zo’n situatie kan mediation een optie zijn. Onder begeleiding van een mediator onderzoek je wat de oorzaak is van de impasse in het huwelijk en zoek je naar een voor ieder aanvaardbare uitweg.

Mediation kan ook worden ingezet als er andere conflicten spelen: in de familiekring, in een (familie)bedrijf of rond de kinderen.

Mediation is een tamelijk snelle en ook kostenbesparende manier om conflicten op te lossen. Een onafhankelijke bemiddelaar werkt met de partijen aan een voor iedereen aanvaardbare oplossing.

Een mediator begeleidt de communicatie gedurende het mediationtraject. De mediator is niet degene die oplossingen bedenkt of aandraagt, maar hij fungeert als procesbegeleider. Daarmee draagt de mediator bij aan de doelen die de deelnemers willen bereiken.

Contact

Bent u geïnteresseerd? Neemt u contact op met De Vluchtheuvel voor informatie of een gesprek met één van onze mediators.

https://stichtingdevluchtheuvel.nl/contact

Gerelateerde trajecten

Seksuologische hulpverlening

De Vluchtheuvel biedt zowel in groepsverband als individueel hulp bij allerhande problemen op seksueel gebied.

Systeemtherapie

Een probleem heb je nooit alleen. Er zal altijd een wisselwerking zijn met de rest van het gezin. De systeemtherapie ziet dit als krachtbron.

Relatie- gezinstaxatie

Een taxatie van hulpvraag d.m.v. drie gesprekken bij complexere problematiek en meerdere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld een gezin.

Wij gebruiken cookies om onze site en onze service te optimaliseren. Bekijk cookiestatement.