Podcastserie Bijbels beraad m/v

Op de website van het Bijbels beraad m/v zijn een drietal podcastseries te vinden over het Bijbelse huwelijk. Hier zitten diverse waardevolle afleveringen tussen. De volgende series zijn te beluisteren:

  1. De basis: man en vrouw geschapen. Dit is een serie podcasts over de schepping van man en vrouw. Dit onderwerp wordt door verschillende predikanten vanuit de Bijbel behandeld. De vierde podcast uit deze serie gaat bijvoorbeeld over: Waarom maakt de Heere onderscheid tussen mannen en vrouwen? Er is een duidelijke orde in de schepping. God schiep de mens als man en vrouw. Blijkbaar is dat voor God een wezenlijk onderscheid. Een Bijbelstudie van Ds. M. van Reenen naar aanleiding van Genesis 1:27b. Podcast 4: Man en vrouw – Bijbels Beraad Man / Vrouw (bijbelsberaadmv.nl)
  2. De basis: man en vrouw samengevoegd. In deze serie podcasts behandelen diverse predikanten en andere auteurs vanuit de Bijbel de volgende onderwerpen: in gezamenlijkheid, in gelijkwaardigheid, in eenheid, in verscheidenheid, in verbondenheid en in eenheid. Beluister bijvoorbeeld de derde aflevering van J.J. Frinsel: Eva is uit een rib van Adam geschapen. In deze beschrijving van de schepping legt de Heere God de basis voor het huwelijk; man en vrouw vormen een eenheid. Hoe komt het dat toch veel huwelijken uiteindelijk geen eenheid blijken te zijn en tenslotte verbroken worden? Een Bijbelstudie naar aanleiding van Genesis 2:21-23 en 1 Korinthe 6:16-17. Podcast 3: In eenheid – Bijbels Beraad Man / Vrouw (bijbelsberaadmv.nl) Maar kijk vooral verder tussen de andere waardevolle afleveringen in deze serie.
  3. De basis: man en vrouw vervreemd. In deze derde podcast serie wordt de realiteit, maar ook de roeping van man en vrouw nĂ¡ de zondeval verder uitgewerkt. De aflevering van ds. C. Sonneveld gaat over hoe de mens in relatie tot God en tot elkaar staat. De zondeval heeft onze verhouding met God verstoord. Dat heeft ook gevolgen voor de onderlinge verhoudingen. Hoe kunnen deze verhoudingen weer goedkomen? Welke verhouding moet eerst hersteld worden? Een Bijbelstudie naar aanleiding van Genesis 3:8. Podcast 3: De kloof met God – Bijbels Beraad Man / Vrouw (bijbelsberaadmv.nl)
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wij gebruiken cookies om onze site en onze service te optimaliseren. Bekijk cookiestatement.