Gehuwd zijn, een leven lang leren – Toerustingsavond IJsselmuiden

In het ideale geval is het huwelijk een veilige plek, waar we ons geliefd, gesteund en geaccepteerd weten. Samen vormen man en vrouw het beeld van Christus en Zijn gemeente. In de realiteit is het vaak anders, helaas… Ook in de kerkelijke gemeente worden we regelmatig met huwelijksnood geconfronteerd. Daarom organiseren Eleos, De Vluchtheuvel en BVD advocaten een toerustingsavond rond het thema ‘Gehuwd-zijn, een leven lang leren’. Datum: 21 september 2022, locatie: Pieter Zandt, IJsselmuiden.

Deze avond rusten wij u graag toe als het gaat om de begeleiding van mensen met huwelijksproblemen. Daarnaast gaan we in gesprek over deze soms prangende vraag: waar stopt u met zelf begeleiden en schakelt u met professionals? De avond wordt ingevuld aan de hand van een reflectie door Peter Verboom (‘Wat als gehechtheid op het spel staat?’), en workshops rondom scheidingspreventie, partnerrelatietherapie, de rol van de kerk tijdens een scheidingstraject en de invloed van een psychische aandoening op de huwelijksrelatie. Meer informatie? U vindt het programma op www.eleos.nl/toerustingsavond. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Inhoud van de lezing & workshops:

  • Peter Verboom: Wat als gehechtheid op het spel staat?
  • Sofieke van Olst: Werken aan stevige relaties in de gemeente
  • Gerrit-Jan Kattenberg en Bertine de Wit: Wat als de huwelijksband knelt of kraakt, de functie van partnerrelatietherapie
  • Anje Slootweg: Als christenen scheiden
  • Reinier Verbruggen: Partnerrelatie en psychische aandoening

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wij gebruiken cookies om onze site en onze service te optimaliseren. Bekijk cookiestatement.